Ana sayfa Nasıl Yapılır Hesabı Silme Whatsapp Hesap Silme Nasıl Yapılır? Whatsapp Hesabını Silince Neler Olur?

Whatsapp Hesap Silme Nasıl Yapılır? Whatsapp Hesabını Silince Neler Olur?

0

Whatsapp hesap silme işlemini ve whatsapp hesabını silince neler olduğunu bu yazımızda detaylı olarak anlatacağız. Whatsapp’ın yeni gizlilik ve hizmet koşullarından dolayı birçok kullanıcı Whatsapp’ı silmeye karar verdi. Biz de bunun üzerine whatsapp hesap silme yazımızı tekrar güncelledik. İşte whatsapp hesap silme hakkında tüm detaylar.

Facebook, yeni gizlilik ve hizmet koşullarını kabul etmeyen kullanıcıların, 8 Şubat 2021’den sonra uygulamayı kullanamayacağını açıkladı ve tüm kullanıcılara bildirimleri göndermeye başladı. Gizliliğine önem veren kullanıcılarda, bu karara tepki göstererek Whatsapp hesabını silip alternatif uygulamalara yönelmeye başladı.

Whatsapp’ı telefonumuzdan silmek, verilerimizin silinmesini sağlamıyor. Bunun için Whatsapp hesabını silmemiz gerekiyor.  Peki Whatsapp hesabını silince tüm mesajlar siliniyor mu? Neler siliniyor, neler silinmiyor? Whatsapp hesabını silince, tüm verilerimiz siliniyor mu? Tüm bu soruları yanıtlayacağız. Hem android hem de iPhone kullanıcıları kolay bir şekilde whatsapp hesabını silebilirler.

Whatsapp Hesap Silme

  • iPhone’da Ayarlar > Hesap > Hesabımı Sil yolunu, Android’de Menü Tuşu,  Ayarlar > Hesap > Hesabımı sil yolunu izleyin.
  • Açılan ekranda ülke koduyla birlikte telefon numaranızı girin ve Hesabımı Sil seçeneğine dokunun.

whatsapp hesap silme

Artık Whatsapp hesabı kalıcı olarak silinecektir. Yapmış olduğunuz işlem kesinlikle geri alınamaz.

Whatsapp Hesabını Silince Neler Olur?

  • Whatsapp hesabını sildiğiniz zaman, hesabınız whatsap’dan silinir, tüm sohbet geçmişiniz ve Google Drive yedekleriniz silinir. Dahil olduğunuz whatsapp gruplarından adınız silinir. Diğer Facebook şirketleriyle paylaşılan bilgileriniz silinir.
  • Whatsapp hesabınıza tekrar erişim yapamazsınız. (Tekrar kayıt olmadıkça)
  • Ancak Whatsapp hesabını silseniz bile diğer kişilerle yapmış olduğunuz konuşmalar, konuştuğunuz kişinin telefonunda ve hesabında kalmaya devam eder.
  • Google Drive veya kullanmış olduğunuz diğer yedekleme sistemlerindeki verilerinizin silinmesi 90 günü bulabilmektedir.
  • Whatsapp hesabınızı tamamen silseniz bile aslında log dosyalarınız ve yazışmalarınız yine de sistem tarafında saklanmaktadır. Yasa dışı faaliyetler, sahtekarlık gibi durumlarda bu bilgilere erişilmek istendiği durumlarda Whatsapp bu bilgilerinizi paylaşabilir.

Sonuç olarak whatsapp hesabınızı silmek, verilerinize sizin erişiminizi engeller. Birinin telefonunuza bakıp bir şeyleri görmesini istemiyorsanız whatsapp hesabınızı silmek doğru olacaktır. Eğer amacınız whatsapp’daki konuşmalarınızın tamamını yok etmek ise maalesef böyle bir seçenek yoktur. Yukarıda belirttiğimiz gibi konuşmalarınızın bir kopyası konuştuğunuz kişilerin whatsapp hesabında görünmeye devam edecektir. Ayrıca yasal işlemler için kullanılmak istendiğinde Whatsapp verilerinize ve log kayıtlarınıza erişilebilmektedir.

Whatsapp hesabını sildikten sonra tekrar geri dönmek isteyebilirsiniz. Whatsapp uygulamasına giriş yapıp telefon numaranızla tekrar hesabınızı oluşturabilirsiniz.

Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri lisans bölümünden mezun olan yazar, yazılım, teknoloji, mobil cihazlar, sosyal medya, uygulamalar ve oyunları yakından takip ediyor.

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorum yazın
Lütfen adınızı yazın