Anasayfa BLOG Facebook Konum Özelliğini Kapatma ve Konum Geçmişini Temizleme

Facebook Konum Özelliğini Kapatma ve Konum Geçmişini Temizleme

0

Facebook’un Check-in (Konum Paylaşma) özelliğini kullanmak keyifli olabilir. Ancak Facebook’un her adımınızı izlemesini istemiyorsanız. Facebook için Konum paylaşma özelliğini kapatabilir ve geçmiş konum verilerinizi temizleyebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz aylarda Wall Street Journal, Facebook’un kişisel verileri farklı firmalara sattığını ortaya çıkardı. Yani Facebook’ta bulunan Check-in veya Yakındaki Arkadaşlar özelliğini kullanıyorsanız konum bilgileriniz sadece arkadaşlarınızla değil, başka kişilerle de paylaşılabiliyor olabilir. Şimdi sizlere facebook için konum özelliğini kapatmayı ve konum bilgisi geçmişini silmeyi anlatacağız.

Facebook için Konum Bilgisi Kapatma – Telefon Ayarlarından

Facebook’un Check-in özelliği veya Yakındaki Arkadaşlar özelliğini kullanmak eğlenceli olabilir ancak bu bilgileriniz sadece arkadaşlarınızla paylaşılmıyor olabilir. Facebook’un konum özelliğini kapatmanın en basit yolu telefonun Ayarlar bölümünden konum özelliğini kapatmaktır.

  • Android’de Ayarlar > Uygulamalar > Facebook > İzinler yolunu izleyip Konum özelliğini pasif hale getirin.

  • iOS’da Ayarlar > Gizlilik > Konum Servisleri > Facebook yolunu izleyip Asla seçeneğini seçin.

Eğer Facebook uygulamasında konum özelliğini kapatmışsanız bu alanda Facebook uygulaması gözükmeyecektir.

Facebook’un Konum Geçmişinizi Kaydetmesini Nasıl Engellersiniz?

Her attığınız adımın Facebook tarafından izlenmesini istemiyor ve bilgilerinizin güvenliğini düşünüyorsanız Konum Geçmişi Kaydetme özelliğini kapatabilirsiniz. Bunun için:

  • Facebook uygulamasını açın.
  • Menü simgesine dokunun ve Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar seçeneğini seçin.
  • Konum seçeneğini seçin.
  • Konum Geçmişi yanındaki sürgüyü çekerek pasif hale getirin. Böylece konum geçmişiniz kaydedilmeyecektir.

  • Ayrıca bu sayfada bulunan Konum seçeneğini Asla olarak seçerek Konum bilginize erişimi engelleyebilirsiniz.

Yine aynı sayfada bulunan Yakındaki Arkadaşlar seçeneğini seçip açılan sayfada Yakındaki Arkadaşlar seçeneğini pasif hale getirerek, yakındaki arkadaşlar özelliğini devre dışı bırakabilir ve arkadaşlarınızın konum bilginizi öğrenmesini engelleyebilirsiniz.

Facebook Konum Geçmişi Silme

Facebook’ta yaptığınız her yer bildirimi kayıt altına alınmaktadır. Yukarıda anlattığımız gibi konum özelliğini ve konum geçmişi özelliğini kapatsanız da daha önce yaptığınız yer bildirimleri kayıt altındadır. Bu konum geçmişlerini tamamen silmek için:

  • Facebook uygulamasını açın.
  • Menü simgesine dokunun Ayarlar ve Gizlilik > Ayarlar seçeneğini seçin.
  • Hareketler Dökümü seçeneğini seçin.
  • Üstte yer alan Kategori kutucuğuna dokunun ve Konum Geçmişi seçeneğini seçin.
  • Konum Geçmişini Temizle seçeneğini seçin.

Böylece Facebook’ta yer alan tüm konum bilgileriniz silinmiş olacaktır.

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz.
Lütfen adınızı giriniz