WeTransfer şuan dünyadaki en popüler dosya gönderme platformlarının başında gelmektedir. Ancak farklı nedenlerden ötürü wetransfer alternatifi dosya gönderme uygulaması arıyor olabilirsiniz. Sizler için yüksek güvenlik sunan dosya gönderme uygulamalarını bu yazımızda listeledik. Ayrıca WeTransfer benzeri kullanıcı hesabı oluşturma gereği duymayan platformları da listemize ekledik.

Küçük boyutlu dosyalar gönderirken genelde mail yeterli oluyor ve birçok kişi mail yöntemini tercih ediyor. Ancak iş büyük boyutlu dosya göndermeye ve gizliliğe geldiği zaman WeTransfer gibi hizmetler devreye giriyor. Bu yazımızda sizler için WeTransfer alternatifi 7 ücretsiz/ücretli dosya gönderme platformunu tanıtacağız.

1. Firefox Send

WeTransfer alternatifi olarak sizlere önerebileceğimiz ilk uygulama Firefox Send uygulamasıdır. Firefox Send, WeTransfer’de olduğu gibi hızlı ve güvenli bir uygulamadır. Firefox Send, uçtan uca şifrelemeyi destekleyen birkaç dosya paylaşım servisinden biridir. Tarayıcıdaki dosyaları şifrelemek için 128 bit AES-GSM şifrelemesi kullanmaktadır.

firefox send

Firefox Send, 2.5 GB‘a kadar dosyaları göndermenize olanak sağlamaktadır. Wetransfer ise 2 GB’a kadar dosya gönderimi yapıyor. 1 GB’ın üzerindeki dosyaları gönderebilmek için firefox hesabı açmanız gerekmektedir. Ayrıca parola korumalı ve indirme sınırlı olarak dosyalarınızı gönderebilirsiniz. Bu özellikler WeTransfer’de de bulunmaktadır. Ancak WeTransfer bunları ücretli kullanıcılara sunmaktadır.

Firefox Send adresine git.

2. Smash

Smash özellikle çılgın boyutlu dosyaları göndermek isteyenler için en iyi wetransfer alternatifidir. Smash ile ücretsiz olarak 350 GB‘a kadar dosya paylaşabilirsiniz. Ancak ücretsiz olan seçenekte dosya gönderimi ve indirme işleminde hız biraz düşük olmaktadır.

smash

Smash, WeTransfer ile aynı şifreleme tekniğini kullanıyor. Sunucusunda depolanan dosyaları şifrelemek için 256 bit AES standardını kullanır ve aktarım sırasında SSL / TLS protokolünü kullanır. Hepimizin bildiği gibi, bir bilgisayarın AES şifreleme anahtarını kırmak milyonlarca yıl alacaktır, böylece verileriniz emin ellerde olacaktır. Smash dosyalarınızı sadece 14 gün boyunca ücretsiz hizmet altında tutar. Daha uzun bir süre (1 yıl) istiyorsanız, daha büyük dosyalar, URL özelleştirme ve aktarım yönetimi için daha yüksek hız getiren ücretli planı tercih edebilirsiniz.

Smash adresine git

3. Google Drive

Google Drive, dosya paylaşmak için her zaman en iyi seçeneklerden biri olmuştur. WeTransfer’in sunduğu birçok ücretli özelliği Google Drive’de tek kuruş ödemeden yapabilirsiniz. Google Drive kullanmak için bir Google hesabına (Gmail mail) sahip olmanız gerekmektedir.

Sonrasında maille göndereceğiniz büyük dosyaları Google Drive üzerinden gönderebilirsiniz. Ayrıca gönderdiğiniz dosyaları paylaşıma açabilir, bu dosyalar üzerinden kimlerin düzenleme yapabileceğini belirleyebilirsiniz.

Bunun dışında, Google Drive 15 GB ücretsiz bulut depolama alanı sunar ve belirtilen sınırlar dahilinde her boyutta dosya ve klasör gönderebilirsiniz. Yine WeTransfer’ın 2GB boyut sınırından çok daha büyük. Güvenliğe gelince, Google Drive, WeTransfer ile aynı düzeyde bir şifreleme standardı sağlamaktadır. Google Drive’ın sunucularında depolanan tüm dosyalarınız aktarım sırasında 128 bit AES şifrelemesi ve 256 bit TLS şifrelemesi kullanılarak korunur. Basit bir ifadeyle, Google Drive oldukça güvenli ve güvenilirdir. Sonuç olarak, oturum açma gereksinimi ile yaşayabiliyorsanız Google Drive, WeTransfer’in en iyi alternatiflerinden biridir.

Google Drive adresine git

4. OneDrive

Google Drive’a benzer şekilde OneDrive, Microsoft tarafından sunulan bir bulut depolama hizmetidir. WeTransfer için doğrudan bir rakip değildir, ancak kesinlikle web üzerinden büyük dosyalar göndermek için iyi bir seçenektir. Ücretsiz OneDrive 5 GB‘a kadar olan dosyaları yüklemenizi sağlar. OneDrive’ın en iyi yanı, WeTransfer’in premium planlarında kullanılabilecek birçok dosya koruma özelliğini ücretsiz sunmasıdır. Başlangıç olarak, e-posta yoluyla belirli kişilere dosya gönderebilirsiniz. Ayrıca, dosyalarınıza başka bir koruma katmanı eklemek için bir parola ayarlayabilirsiniz. Ayrıca, verilen bağlantıdan dosyalara erişimi kaldıracak bir son kullanma tarihi ayarlama seçeneğiniz de vardır.

Bunun dışında, güvenlik cephesinde, WeTransfer’e benzer endüstri standardında koruma elde edersiniz. Tarayıcıdan Microsoft’un sunucularına aktarılan dosyalar Aktarım Katmanı Güvenliği (TLS) protokolü kullanılarak şifrelenir. Beklemedeki her dosya benzersiz bir AES256 anahtarı kullanılarak şifrelenir. Microsoft, bu benzersiz anahtarların Azure Anahtar Kasası’nda depolanan bir dizi ana anahtarla şifrelendiğini belirtir. Sonuçta, OneDrive WeTransfer’e güvenli ve yetenekli bir alternatiftir, ancak Microsoft hesabınıza giriş yapmadan hizmeti kullanamayacağınızı unutmayın. Bu sınırlamadan memnunsanız, OneDrive sizin için WeTransfer’in yerini kolayca alabilir.

OneDrive adresine git

5. Dropbox

Dropbox’ı kişisel kullanımlardan çok şirket kullanımları için önermekteyiz. Dropbox’da 100 MB boyutunda dosya gönderebilirsiniz. Ancak bunun iyi yanı şudur: aktarımınız indirildiğinde bir bildirim alabilir ve dosyanın kaç kez görüntülendiğini kontrol edebilirsiniz.

Dropbox’a dosya yüklemek WeTransfer kadar kolay değildir. Hesap açmadan dosya gönderemezsiniz. Ancak dosyalarınızı indirecek kişilerin hesap oluşturmasına gerek yoktur.

Dropbox adresine git

6. Send Anywhere

Send Anywhere, hem küçük hem de büyük dosya gönderme konusunda oldukça iyi bir platformdur. Ücretsiz olarak 10 GB‘a kadar dosya göndermenize olanak tanır ve bu da onu wetransfer alternatifleri arasına sokmayı başarır.

send anywhere

Bununla birlikte, parola korumalı bağlantılar, indirme sayısı ve son kullanma süresi gibi bazı temel özellikler yalnızca premium planın altında kullanılabilir. Ayrıca, ücretsiz bağlantının altındaki indirme bağlantısını veya Giriş Anahtarını alabilmeniz için birkaç saniyelik reklamlarla karşılaşmanız gerekir.

Send Anywhere adresine git

7. FireMail

Ücretsiz bir hizmet sunan WeTransfer’in aksine Filemail, web üzerinden büyük dosyalar göndermek için yalnızca ücretli bir hizmettir. Profesyonel plan ayda 5$’dan başlar ve 30 günlük dosya saklama ve 100 GB depolama alanı sunar. Hizmet çoğunlukla işletmelere hizmet verdiğinden, güvenlik birinci sınıftır ve bazı gelişmiş özellikleri beraberinde getirir.

Dosyalarınızı parola ile koruyabilir ve 2 faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirebilirsiniz. Ayrıca, gönderilen ve alınan dosyaları bir indirme ölçerle takip edebilir ve dosyalarınızı kimlerin görüntülediğini kontrol edebilirsiniz. Ayrıca, indirme sayfasında markanızı tanıtmak için arka plan resmini özelleştirebilir ve başka görsel öğeler ekleyebilirsiniz.

Filemail ile ilgili en iyi bölüm, Zapier ve diğer web otomasyon platformları gibi hizmetlerle entegre edebilmenizdir. Güvenlik konusunda Filemail, depolanan dosyalar için ve sunucu ile istemci arasında geçiş yaparken AES-256 anahtar şifrelemesini dağıtır. Temel olarak, koruma endüstri standardıdır ve WeTransfer’e çok benzer. Sonuç olarak, Filemail bireyler için en iyi dosya paylaşım çözümü değildir, ancak bir işletmeyseniz Filemail beklentilerinizi karşılayacaktır.

FireMail adresine git

Sizlerde önerilerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Paylaş

2 yorum

  1. Maalesef Wetransfer eskisi kadar kullanışlı değil. Her seferinde doğrulama kodu istiyor. Üstelik hala en fazla 2 gb dosya gönderilebiliyor. Oysa Sendgb ile 5 GB’a kadar dosya göndermek mümkün. Firefox’da kapandı. Önerim sendgb olur.

Yorum Yap