Android emülatör kullanmak için birçok nedeniniz olabilir. Telefonunuzda oynadığınız PUBG Mobile, Call of Duty Mobile, Arena of Valor, Clash Royale gibi oyunları PC veya MAC’de klavye ve mouse ile daha pratik şekilde oynamak isteyebilirsiniz. Veya bir uygulama geliştiriciyseniz geliştirdiğiniz uygulama veya oyunu bilgisayarınızda android emulatorler ile detaylı şekilde test edebilirsiniz. Sizler için farklı amaçlara hitap eden en iyi android emülatörleri listeledik.

Android emülatörleri kimler kullanılır? Emülatörlerin üç ana kullanım alanı vardır. Birincisi ve en yaygın olanı oyun oynamak içindir. Oyun severler, bazı oyunları daha kolay, daha hızlı ve seri bir şekilde oynamak için emülatörleri kullanırlar. İyi bir telefona sahip olmayan kullanıcılar güçlü donanım gerektiren mobil oyunları, Android emülatör sayesinde pc’de hızlı bir şekilde oynayabilirler. Ayrıca pc sayesinde oyunlarda bazı makroları kullanarak avantaj sağlayabilirler. Bunun yanı sıra cihazlarının pil ömrüne güvenmek zorunda da kalmazlar. Oyun oynamak için en iyi Android emülatörler, Nox, Bluestacks, MeMu ve KoPlayer emülatörleridir.

İkinci en yaygın kullanım alanı uygulama geliştiriciler için test aşamasıdır. Android uygulama ve oyun geliştiricileri, uygulamaları ve oyunları piyasaya sürülmeden önce mümkün olduğu kadar çok sayıda cihazda test yapmak isterler. Genellikle Android Studio emülatörü bu tür işler için iyidir. Ancak, Xamarin ve Genymotion de uygulama ve oyun test etmek için en iyi emulatorlerdir.

Android emulatorler için son ana kullanım alanı verimliliktir. Bu aslında pek yaygın değildir çünkü Chromebook’lar Android uygulamalarını, telefondan başka bir yerde kullanmak için daha ucuzdur ve daha iyi verimlilik sağlamaktadır. Herhangi bir oyun emülatörü bir ölçüde verimlilik emülatörü olarak çalışır. Ancak, hiper-spesifik kullanım durumları ve az bilgi sahibi olanlar ARChon ve Bliss‘i deneyebilirler. İşte En İyi 10 Android Emulator!

1.Android Studio Emulator

Fiyat: Ücretsiz

Eğer android için uygulama veya oyun geliştiriyorsanız en iyi emülatör Android Studio’dur. Android Studio, Android için varsayılan geliştirme konsoludur. Geliştiricilerin özellikle Android için uygulamalar ve oyunlar yapmalarına yardımcı olacak bir dizi araçla birlikte gelir. Kurulum oldukça karmaşıktır ve uzun zaman alabilir. Dolayısıyla, tüketici düzeyinde kullanım için önerebileceğimiz bir emülatör değil. Ancak geliştiriciler, uygulamalarını test etmek için bu aracı kullanabilirler. Ayrıca, Android Studio denemek isteyenler için Kotlin‘i de desteklemektedir.

Android Studio İndir

2.Nox

Fiyat: Ücretsiz

Nox, android oyunları pc’de oynamak için geliştirilen bir diğer başarılı Android emülatörüdür. Nox, klavyenizle tuş eşleştirme, gerçek denetleyici desteği ve hatta tuş eşleme hareketi denetimleri yapma yeteneği gibi özelliklere sahiptir. Örneğin, bir ok tuşuna hızlıca kaydırmak için işlev atayabilir ve bunu gerçek donanım denetleyicisi desteği olmayan bir oyunda kullanabilirsiniz. Nox aynı zamanda tamamen ücretsiz ve aktif gelişim içindedir. Kasmayan android emülatör arayan oyuncular Nox’u deneyebilirler.

Nox indir

3.Bluestacks

Fiyat: Ücretsiz / 2$ Aylık

Hedef kitlesi oyuncular olan Bluestacks, en yaygın kullanılan Android emülatördür. Bunun birkaç nedeni var. Başlangıç olarak, Windows ve Mac ile uyumludur. Düzenli olarak güncellenen ve gerçekten iyi çalışan ilk emülatörlerden biridir. Bluestacks çoğu zaman eleştiri alsa da programın eksi yönleri yanında birçok artısı bulunmaktadır.

Oyuncuları hedef alan listedeki bazı emülatörlere göre daha ağır kalan Bluestacks, 2018 yılında Bluestacks 4’ü piyasaya sürdü. Bu sürüm karışık bazı sorunları çözdü. Ayrıca yüklü olan birçok oyun için anahtar eşleme ve ayarları içeriyordu. Bluestacks 4 güncellemesi, eski bilgisayarlarda bile hızı artırdı. Son güncellemeler, Bluestacks’ı Android 7.1.2’ye (Nougat) yükseltti.

Bluestacks indir

4.Bliss

Fiyat: Ücretsiz

Bliss, farklı bir android emülatördür. Sanal Makine (virtual machine) üzerinden PC için bir android emülatör olarak çalışır. Blisss’i normal kullanıcılar için değil teknoloji meraklılarına öneriyoruz. Bliss’i bir USB bellek üzerinden bilgisayarınızda çalıştırabilirsiniz. Bu, Bliss’i süper benzersiz bir emülatör yapar. Bliss, Android Oreo üzerinden çalışmaktadır.

Bliss indir (xda-developers)

5.MEmu

Fiyat: Ücretsiz

MEmu, oyuncularla oldukça iyi anlaşan bir diğer Android emulator. PUBG Mobile’ı PC’de oynamak için MEmu’yu deneyebilirsiniz. En büyük özelliklerinden biri hem AMD hem de Intel yonga setleri için destek sunmasıdır. Ek olarak, Android Jelly Bean, Kit Kat ve Lollipop’u destekler. Birden fazla oyun veya test özellikleri için aynı anda birden fazla örnek çalıştırabilirsiniz. MEmu aynı zamanda bir verimlilik aracı olarak da oldukça kullanışlıdır. En son güncellemesini Aralık 2018’de alan program, gelişimini hala tüm hızıyla devam ettirdiğini gösteriyor.

MEmu indir 

6.Droid4X

Fiyat: Ücretsiz

Oyuncuların tercih ettiği Droid4X, Windows ve MAC ile uyumludur. Droid4X birçok insan için kullanması kolay basit bir arayüze sahiptir. Program şuan kullanılabilir durumda ancak pek tavsiye etmiyoruz. Çünkü Droid4X son güncellemesini 28 Mart 2016 tarihinde aldı. Bu da birçok oyunda hata ve bug’lar ile karşılaşmanız anlamına gelmektedir.

Droid4X indir

7.Genymotion

Fiyat: Ücretsiz ve ücretli seçeneği var

Bu Android emülatörü çoğunlukla geliştiriciler içindir. Uygulamaları, markete yüklemeden önce çeşitli cihazlarda test etmenizi sağlar. Emülatörünüzü, gereksinimlerinize uyacak şekilde çeşitli Android sürümlerine sahip çeşitli cihazlar için yapılandırabilirsiniz. Örneğin, Android 4.2 ile bir Nexus One veya Android 6.0 ile bir Nexus 6’da çalıştırabilirsiniz. İsteğe bağlı sanal cihazlar arasında kolayca geçiş yapabilirsiniz. Genymotion kişisel kullanım için hizmetlerini ücretsiz sunmaktadır. En kullanışlı özelliği hem masaüstü bilgisayarınızda hem de buluttaki kullanılabilirliğidir. Güçlü bilgisayarlara sahip olmayanlar için, Genymotion’un sunucularını kendileri için tüm işi yapabilir.

Genymotion indir

8.KoPlayer

Fiyat: Ücretsiz

KoPlayer, listedeki diğer emülatörlere göre, PC için yeni bir Android emülatörüdür. KoPlayer’ın ana odağı oyun oynamaktır. Oyuncuların seveceği bir özellik ile oyundaki bir kombinasyonu klavyenizdeki bir tuşa atayabilirsiniz. Oyuncular ayrıca, oyunu kaydedebilir ve istedikleri yere yükleyebilirler.

KoPlayer indir

9.Xamarin

Fiyat: Ücretsiz / Kurumsal seçenekler

Microsoft tarafından geliştirilen Xamarin, Android Studio’ya benzer bir IDE’dir. Aradaki fark, daha büyük bir geliştirme ortamı için (daha iyi veya daha kötüsü için) Microsoft Visual Studio gibi derleyicilere bağlanabilmesidir. Xamarin ayrıca Android Studio gibi, uygulama ve oyun testleri için yerleşik bir emülatör ile birlikte geliyor. Geliştiricileri hedef alan bu programı, normal kullanıcılar için önermiyoruz.

Xamarin indir

Sizlerde deneyimlerinizi ve önerdiğiniz android emülatörleri yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.

Paylaş
Yorum Yap