İnternetsiz radyo dinleme nasıl yapılır? Akıllı telefonlarda internetsiz radyo dinlemek için telefonunuzda FM Radyo özelliğinin olması gerekmektedir. Ülkemizde FM Radyo özelliğine sahip olan cihazlardan TRT Bandrol vergisi alındığı için birçok marka Türkiye’ye gönderilen cihazların FM Radyo özelliğini inaktif etmektedir. Hal böyle olunca telefondan radyo dinlemek isteyenler uygulamalara yönelmektedir. Gelin şimdi en iyi radyo uygulamaları nelermiş bakalım.
İnternetsiz radyo dinleme
Telefonunuzda FM Radyo varsa internetsiz radyo dinleyebilirsiniz. Telefonunuza kulaklık takıp FM Radyo uygulamasını açarak internetsiz radyo dinleyebilirsiniz. Eğer telefonda FM Radyo yoksa veya FM Radyo özelliği inaktif edilerek kapatılmışsa maalesef internetsiz radyo dinleyemezsiniz. Diğer sitelerde yer alan ve internetsiz radyo dinleme özelliği olduğu iddia edilen uygulamalar maalesef böyle bir özellik sunmamaktadır. Sunduğu iddia edilen uygulamalar da Türkiye’de çalışmamaktadır. Ancak internet üzerinden radyo dinlemeyi düşünürseniz, size en iyi radyo uygulamalarını ve uygulamaların kullanımlarını anlatacağız.
Radio FM
Radio FM uygulaması tüm dünya üzerinde kullanılan ve neredeyse tüm ülkelerin radyolarını ücretsiz olarak dinleyebileceğiniz en başarılı radyo uygulamalarından biridir. Uygulamayı açtıktan sonra Türkiye dahil diğer birçok ülkeyi seçerek, seçmiş olduğunuz ülkenin radyolarını listeleyebilirsiniz. Özellikle yabancı müzik listelerini ve ABD, İngiltere, Almanya, İspanya gibi radyo kanallarında hangi şarkıların çaldığını merak edenler bu uygulamayı kullanabilirler.
Radio FM uygulamasının GÖZ AT sekmesinde, ülke, tür ve dile göre radyo seçimi yapabilirsiniz.
Seçiminizi yaptıktan sonra ekranın sağ üst köşesinde yer alan üç çizgiye dokunarak açılan listeden radyoları, popülerliğe göre veya alfabetik sıraya göre sıralayabilirsiniz.
Radio FM uygulamasında sık dinlediğiniz radyo kanallarını kalp simgesi ile favorilerinize ekleyebilir ve Favoriler sekmesinden favori radyo istanyonlarınıza erişebilirsiniz.
Radio FM uygulamasında Türkiye’deki ulusal ve yerel radyolar bulunmaktadır. Örneğin, izmir, mersin, adana, gaziantep gibi şehir bazında da arama yapabilirsiniz. Ancak şehir bazında radyo konusunda çok iyi olduğunu söyleyemeyiz.
Radio FM indir | Android | iOS
Radyo Kulesi
Radyo Kulesi, Türkiye’deki hemen tüm radyoları bulabileceğiniz oldukça başarımı bir radyo uygulamasıdır. Uygulamada hem ulusal hem de yerel radyoların neredeyse tümü bulunmaktadır.
Radyo Kulesi uygulaması özellikle sade ve kullanımı kolay, şık arayüzü ile dikkat çekiyor. Sahip olduğu başarılı kategorileme özelliği ile birçok farklı türe göre radyoları listeleyebilirsiniz.
Tüm Radyolar sekmesinde ekranın sağ üst köşesindeki simgeye dokunarak radyoları alfabetik olarak veya popülerliğe göre sıralabilirsiniz. Ayrıca arama kutucuğuna dinlemek istediğiniz radyonun adını yazarak arama yapabilirsiniz. Güzel bir özellik olan Zar simgesine dokunarak rastgele radyo açabilirsiniz.
Beğendiğiniz radyo kanallarını favorilerinize ekleyerek Favorilerim sekmesinden bu radyo kanallarına ulaşabilirsiniz.
Kategoriler sekmesinde, 80’ler, 90’lar, Akustik, Alternative, Arabesk, Dini, Dünya Müziği, Ekonomi, Spor, Görme Engelli, Haber, Halk Müziği, Hip-Pop, Jazz, Karadeniz, Klasik Müzik, Metal gibi farklı türlerdeki radyoları kolayca görüntüleyebilirsiniz. Yerel Sekmesinde ise şehirlerin yerel radyo kanallarına ulaşabilirsiniz.
Radio Kulesi indir | Android | iOS
Telefondan radyo dinlerken telefonunuzun güç tasarruf modu veya pil tasarruf modunun devre dışı olmasına dikkat edin. Bu uygulamalarla kulaklıksız radyo dinleyebilirsiniz. Tanıtmış olduğumuz uygulamalar internet bağlantısı üzerinden radyo dinleme imkanı sunmaktadır. Eğer bir Wi-Fi ağına bağlı değilseniz mobil veri kotanızdan internet gidecektir.
İnternetten radyo dinlemek ne kadar internet harcar
İnternetten normal kalitede 1 saat müzik dinlemek yaklaşık olarak 45-50 MB internet harcar. Yüksek kalitede müzik dinlemek ise 1 saatte 75-100 MB arasında internet kullanımı gerçekleştirir.