Ana sayfa Sosyal Medya Instagram Rehber Senkronizasyonu Kapatma ve Sunucudan Kişileri Silme

Instagram Rehber Senkronizasyonu Kapatma ve Sunucudan Kişileri Silme

0

Instagram, rehberinizde yer alan kişileri bulabilmeniz için rehberinizde yer alan kişileri sunucularına kaydetmektedir. Böylece rehberinizde bulunan kişiler size arkadaş önerisi olarak gözükürler. Birçok kişi instagram’ın ayarlar bölümünden rehber senkronizasyonunu kapatmış olsa bile instagram sunucularında rehberinde yer alan kişiler gözükmektedir. Bu yazımızda instagram rehber senkronizasyonu kapatma ve instagram sunucusundan rehberdeki kişileri silme işlemlerini anlatacağız.

Yazımızın başında belirttiğimiz gibi rehber senkronizasyonu, tanıyor olabileceğiniz kişileri instagram’da bulmanızı sağlamak için geliştirilmiş bir özelliktir. Ancak bildiğiniz gibi Instagram, Facebook’a aittir ve verilerinizin farklı şekillerde kullanılabileceğinden rahatsız olabilirsiniz. Neyse ki, instagram rehber senkronizasyonunu kapatmak mümkündür. Bununla birlikte kişileriniz instagram sunucularında yer alıyorsa, göstereceğimiz adımlarla kişilerinizi sunucudan silebilirsiniz.

Instagram Rehber Senkronizasyonu Kapatma

  • Instagram uygulamasını açın.
  • Profil sekmesinde sağ üst köşede yer alan menü simgesine dokunun ve açılan menüden Ayarlar seçeneğini seçin.
  • Hesap seçeneğini seçin.
  • Rehber Senkronizasyonu seçeneğini seçin ve açılan sayfada Rehberi Bağla seçeneğini pasif hale getirin.

instagram rehber senkronizasyonu kapatma

Yukarıdaki adımları yaptığınız zaman rehberinizdeki kişiler artık instagram tarafından görülmeyecektir. Ancak daha önce bu ayarınız açıksa, rehberinizdeki kişiler zaten instagram sunucularında yer almaktadır. Bunun için şimdi instagram sunucusundan rehberinizdeki kişileri silmeniz gerekmektedir.

NOT: Yaptığımız denemelerde, “teloji” instagram hesabında Rehber Bağla özelliği pasif olduğu halde rehberdeki kişilerimiz sunucuda yer alıyordu. Onun için siz de aşağıdaki adımları takip ederek sunucuda kişileriniz olup olmadığını kontrol edip, silme işlemini yapabilirsiniz.

Instagram Sunucundan Kişi Listesini Silme

Instagram sunucusundan kişi listesini silme işlemi maalesef instagram uygulamasından yapılamamaktadır. Bunun için bir bilgisayar üzerinden instagram.com sitesine giriş yapmanız gerekmektedir. Aşağıdaki adımları yaparak kişi listesini instagram’dan silebilirsiniz.

  • instagram.com adresine giriş yapın.
  • Profil simgesine tıklayın ve açılan menüden Ayarlar seçeneğini seçin.instagram ayarlar
  • Menüden Kişileri Yönet seçeneğine tıklayın.instagram kisileri yonet
  • Sayfanın en altında yer alan Tümünü Sil butonuna tıklayın.instagram kisileri tumunu sil

Artık senkronize edilmiş tüm kişileriniz Instagram sunucularından silinmiş oldu. Kişilerinizin tekrar senkronize edilmemesi için Instagram uygulamasında rehber senkronizasyonunu devre dışı bıraktığınızdan emin olun.


Bilgisayar Teknolojisi ve Bilişim Sistemleri lisans bölümünden mezun olan yazar, yazılım, teknoloji, mobil cihazlar, sosyal medya, uygulamalar ve oyunları yakından takip ediyor.

BİR CEVAP BIRAK

Lütfen yorum yazın
Lütfen adınızı yazın