Google Play Store, Android kullanıcılarının uygulama ve oyun indirmek için kullandığı en popüler mağazadır. Play Store oldukça kararlı çalışmasına rağmen bazen hata ve sorunlar yaşanabilmektedir. Bu yazımızda Google Play’de sıklıkla karşılaşılan hata kodlarını, bunların nedenlerini ve çözümlerini paylaşacağız.
Yaygın Google Play Store Hata Kodları
- Error 944
- Error 941 / 927 / 504 / 495 / 413 / 406 / 110 / rh01 / rpc:aec:0
- Error DF-BPA-09
- Error DF-DLA-15
- Error 103
- Error 919 / 101 / 923 / 921
- Error 491 / 923
- Error 403
- Error 927
- Error 481
- Error 911
Play Store Hata Kodu 944
Google Play Store’de en yaygın şekilde karşılaşılan hata kodu 944‘dür. Google Play Store sunucuları çevrimdışı olduğunda veya bazı bağlantı sorunları yaşandığı zaman 944 hatası ile karşılaşılır. 944 hata kodu için en iyi çözüm biraz beklemek ve daha sonra tekrar uygulamaya giriş yapmaktır. Zira bu can sıkıcı hata kodu telefonunuzdan veya uygulamanızdan kaynaklanmamaktadır.
941 / 927 / 504 / 495 / 413 / 406 / 110 / rh01 / rpc:aec:0 Hata Kodları
Google Play Store’den uygulama indirirken sorun yaşıyorsanız muhtemelen Hata Kodu 495, 110, 941, 927, 504, 413, 406, rh01, rpc:aec:0 hata kodlarından biriyle karşılaşıyorsunuzdur. Bu hata kodlarının biraz farklı indirme sorunlarını işaret etse de hepsinin çözüm yolu aynıdır. Bu hata kodlarından birini düzeltmenin en iyi yolu yeni bir Google Play Kimliği edinmektir. Ancak bu en son çözüm yolumuz olacak.
Öncelikle Google Play Store verilerinizi Ayarlar > Uygulamalar ve bildirimler > Tüm uygulamalara göz atın > Google Play Store > Depolama ve önbellek > Depoyu temizle ve Önbelleği temizle seçeneğine giderek silin. Daha sonra tekrar uygulama indirmeyi deneyin ve sorununuzun çözülüp çözülmediği kontrol edin. Sorun çözülmezse bu sefer Ayarlar > Uygulamalar ve bildirimler > Tüm uygulamalara göz atın > Google Hizmetler Çerçevesi > Depolama ve önbellek > Depolama alanını temizle ve önbelleği temizle yolunu izleyip Google Himetler’in verilerini temizleyin.
Eğer bu da çözüm olmazsa Google hesabınızı cihazınızdan silmeniz gerekir. Bunu yapın ve telefonunuzu yeniden başlattıktan sonra tekrar yeni bir hesap ekleyin. Ayarlar > Hesaplar > Hesap ekle > Google yolunu izleyerek yeni bir hesap ekleyebilirsiniz.
Hata Kodu DF-BPA-09
Play Store DF-BPA-09 hata kodu satın alınan bir uygulamayı indirmeye çalışırken sıklıkla karşılaşılan bir sorundur. Play Store uygulaması verilerinin temizlenmesi sorunu hızla çözecektir. Genel Ayarlar > Uygulamalar ve bildirimler > Tüm uygulamaları gör > Google Hizmetler Çerçevesi > Depolama ve önbellek > Depolama alanını temizle ve önbelleği temizle öğesinin altındaki verileri temizleyin.
Bu sorun bazen Google’dan da kaynaklanabilmektedir. Bu nedenle yukarıdaki yöntem her zaman çalışmayabilir. Bu durumda, bilgisayarınızdan Google Play Store’a giriş yapın ve indirmeyi cihazınıza gönderin.
Hata Kodu DF-DLA-15
Google Play Store DF-DLA-15 hata kodu, uygulama güncellemeleri veya yeni indirmelerle ilgilidir. Bu sorunu gidermenin en iyi yolu, Google Play Store uygulamasındaki önbelleği ve verileri temizlemektir.
Bunun için, Ayarlar > Uygulamalar ve bildirimler > Tüm uygulamaları gör > Google Play Store > Depolama ve önbellek > Depolama alanını temizle ve önbelleği temizle seçeneğine gidin. Bu işe yaramazsa, Google hesabınızı kaldırmayı ve yeniden eklemeyi deneyin.
Hata Kodu 103
Aygıtınız ve yüklemeye çalıştığınız uygulama arasında bir uyumluluk sorunu olduğunda Google Play Store 103 hatası oluşur. Genellikle Google, uyumsuz uygulamalar yüklemenize izin vermez, ancak bazen çakışmalara neden olabilecek bir hata veya sunucu hatası olabilir.
En iyi çözüm beklemektir. Genellikle uygulama imzalarıyla ilgili bir sunucu tarafı sorunu yaşanmaktadır. Play Store, telefonunuzun doğru paketi aldığından emin olmak için güncellenecektir.
Hata Kodu 919 / 101 / 923 / 921
Play Store 919, 101, 923, 921 hata kodlarının düzeltilmesi çok basittir. Bu hata kodları, bir uygulamayı tam olarak yüklemek veya güncellemek için cihazınızda yeterli alan olmadığı anlamına gelir. Kullanılmayan uygulamalardan bazılarının kaldırabilir, müzik, video veya bazı fotoğraflarınızı silerek telefonunuzda yeterli boş alan açabilirsiniz.
Hata Kodu 491 / 923
Play Store 491 hata kodu, ne yazık ki indirmelerin ve güncellemelerin imkansız olduğu anlamına geliyor. Bir şeyler bir yerlerde ciddi şekilde ters gitti demektir. Bu hatayı düzeltmek için, Google hesabını kaldırmanız ve ardından cihazınıza yeni bir Google hesabı eklemeniz gerekir.
Cihazınızın Ayarlar > Hesaplar bölümüne gidin, hesaba tıklayın ve ardından Hesabı kaldır seçeneğini seçin. Akıllı telefonunuzu veya tabletinizi yeniden başlatın, ardından tekrar hesabınıza giriş yapmak için Ayarlar> Hesaplar> Hesap ekle seçeneğine geri dönün. Son olarak, Ayarlar> Uygulamalar ve bildirimler> Tüm uygulamaları gör> Google Play Servisleri> Depolama ve önbellek> Depolama alanını temizle ve Önbelleği temizle seçeneğine gidin.
Hata Kodu 403
403 hatası da 491 ve 923 hatalarına benzemektedir. Ancak bu sefer sorun bir cihazdan uygulama satın alan iki veya daha fazla Google hesabı arasındaki bir anlaşmazlıktan kaynaklanmaktadır.
Bunu düzeltmek için, uygulamayı satın aldığınız Google hesabına giriş yapın. uygulamayı kaldırın ve daha sonra tekrar satın al / yükle düğmesiyle uygulamayı indirin.
Bu işe yaramazsa, Play Store arama geçmişinizi kaldırmak çakışmayı giderebilir. Bunu yapmak için, Google Play Store‘a gidin ve Ayarlar> Yerel arama geçmişini temizle‘yi seçin. Alternatif olarak, yeni bir Google Play hesabı oluşturmayı ve bu hesabı kullanarak uygulamayı tekrar yüklemeyi deneyebilirsiniz.
Hata Kodu 927
927 hata kodu, bir uygulamayı indirmeye veya güncellemeye çalışırken ortaya çıkan başka bir Play Store hata kodudur. Ancak bu kod yalnızca Play Store kendi güncellemesinin ortasında kaldığında ortaya çıkar.
En iyi düzeltme genellikle Play Store’un güncellenmesini ve kurulmasını bitirmesini beklemek ve ardından tekrar denemektir. Alternatif olarak, Ayarlar> Uygulamalar ve bildirimler> Tüm uygulamaları gör> Google Play Mağazası> Depolama ve önbellek> Depoyu temizle ve Önbelleği temizle seçeneğine giderek Google Play Store için uygulama verilerini temizleyebilirsiniz.
Hata Kodu 481
481 hata kodunu görecek kadar şanssızsanız, muhtemelen Google hesabınız için yolun sonu demektir. Play Store 481 kodu, hesabınızda bir tür önemli hata olduğu anlamına gelir. Bu sorunu düzeltmenin tek yolu eski hesabınızı kaldırmak ve ardından yeni bir hesap açmaktır.
Hata Kodu 911
911 indirme hatasının nedenini tam olarak teşhis etmek biraz zor olabilir. Bu sorun mevcut WiFi bağlantınızla ilgili bir sorun olabilir, ancak Google Play Store verilerini temizleyerek de çözülebilir.
Giriş bilgileri gerektiren bir WiFi bağlantı noktasına bağlıysanız, bağlantınızı yeniden doğrulamanız gerektiğinden 911 hatasının görünmesi olasıdır. Bunu yaptıktan sonra uygulamayı açın ve tekrar deneyin. Hala sorun yaşıyorsanız, WiFi ağınızla bir ilgisi olabilir, bu nedenle farklı bir bağlantı deneyin ya da mobil veri bağlantınıza geçin.
Alternatif olarak Ayarlar> Uygulamalar ve bildirimler> Tüm uygulamaları gör> Google Play Mağazası> Depolama ve önbellek> Depoyu temizle ve Önbelleği temizle seçeneğine giderek Google Play Store verilerini temizlemeyi deneyebilirsiniz.
Genel olarak karşılaşılan Google Play Store hataları bunlardır. Tabi bunların dışında da bazı play sote hataları da yaşanmaktadır. Ancak genel olarak hepsinin çözüm yolu benzerlik göstermektedir. Ayrıca en iyi çözüm yollarından biri de telefonu kapatıp yeniden başlatmaktır.
Sizlerde karşılaştığınız Play Store hatalarını ve çözüm yöntemlerinizi yorum kısmından bizlerle paylaşabilirsiniz.