Kripto paraları saklamanın 4 farklı yolu vardır. Kripto paralarınızı borsada, telefonunuzda, metamask cüzdanında veya en güvenli yöntem olarak kabul edilen fiziksel kripto para cüzdanında saklayabilirsiniz. Her yöntemin kendine göre artı ve eksileri vardır. Ancak genel olarak en güvenli yöntem, kripto para cüzdanı (soğuk cüzdan) kullanmaktır. Biz de bu yazımızda kripto para cüzdanı arayışında olanlar için en iyi 5 kripto para cüzdanını tanıtacağız.

Kripto para satın almak ve satmak artık çok basit bir hale geldi. Ancak yüklü bir alım yaptıktan sonra bu parayı korsanlardan korumak gerekir. Kripto para satın aldığınız borsa hacklenebilir veya batabilir. Telefonda kripto paralarınızı saklıyorsanız, telefonunuz çalınabilir. Bu gibi durumlarda kripto paralarınız elinizden uçup gider. Hacklenme ve batma gibi durumlardan sizi koruyacak en iyi yöntem ise fiziksel kripto para cüzdanlarında yani soğuk cüzdanda kripto varlıklarınızı saklamanızdır. Bu cihazlar çevrimdışı çalıştıkları için hackerler bu cihazlara erişemez. Soğuk cüzdanın güvenliği için tek yapmanız gereken cihazınızı kaybetmemektir. Kriptolarınız için iyi bir borsa arıyorsanız buraya Binance nedir anlatılan bir yazı da bırakalım. Şimdi gelin en iyi 5 kripto para cüzdanına bakalım.

1.Trezor Model T

Trezor Model T, kripto cüzdanları için endüstri standardıdır. Model T, selefi Trezor Model One‘ın yenilenmiş versiyonudur. Model One’ın desteklemediği bazı yeni kripto para birimlerini de desteklemektedir. Model T, rakiplere kıyasla ek güvenlik katmanları ile birlikte gelir. Bluetooth özellikli cüzdanlar, bilgisayar korsanlarının içeri girip paranızı çalması için bir yol sağlayabilir. Model T ise yalnızca bir mikroUSB kablosuyla bağlantıya izin verir. Kripto para birimlerinin gönderilmesini ve alınmasını kolaylaştırmak için güvenli QR kodları da kullanabilmektedir. Ayrıca diğer pek çok donanım cüzdanının aksine, Trezor’un yazılımı açık kaynaklıdır. Bu şeffaflık, herhangi bir hatanın genellikle hızlı bir şekilde çözülmesine ve güvenlik güncellemelerinin daha hızlı alınmasını sağlamaktadır.

trezor model t

Trezor Model T’nin, çok güvenli olması, gelişmiş dokunmatik ekranı, cüzdan içinden kripto para satın alma/transfer etme gibi artı özellikleri vardır. Cüzdanın eksileri ise pahalı olması ve iPhone’lar ile entegre olmamasını sayabiliriz.

2.Trezor Model One

trezor model one

Kripto para saklama işine yeni başlayan ve bütçesi daha kısıtlı olan kişiler için önereceğimiz en iyi soğuk cüzdan Trezor Model One olacaktır. Model One, Model T’ye göre çok daha uygun fiyatlıdır ve basit bir arayüze sahiptir. Cüzdanın tek eksisi ise bazı yeni kripto para birimlerini desteklememesidir. 2013 yılında piyasaya çıkan Trezor Model One kripto para cüzdanı, 1.000’den fazla kripto para birimini destekler ancak yaklaşık on yıl önce geliştirildiğinden Cardano veya Tezos gibi bazı kripto para birimleriyle uyumlu değildir. Ayrıca Chainlink, Polygon veya Shiba Inu gibi Ethereum tabanlı coinleri de desteklemez. Satın almadan önce Model One’ın yatırım yaptığınız paraları saklayabildiğinden emin olun!

3.NGRAVE ZERO

ngrave zero

En güvenli donanım kripto para cüzdanı arayanlar için önereceğimiz cüzdan, dünyanın önde gelen araştırma ve geliştirme teknolojisi şirketlerinden biri olan Imec’in yeni ürünü olan NGRAVE Zero’dur. ZERO hiçbir şekilde internete bağlanmıyor. Bluetooth veya USB uyumluluğu da yoktur. Cüzdanla etkileşime geçmenin tek yolu, tek yönlü QR kodları kullanmaktır. Bu cüzdan o kadar güvenli ki, mevcut en yüksek güvenlik sertifikası olan EAL7 ile ödüllendirildi. NGRAVE’in cüzdanı ayrıca, kurtarma ifadenizi yazmanız için ateşe dayanıklı, su geçirmez paslanmaz çelik bir kartla birlikte gelir.

Bu düzeyde güvenlik rahatlatıcıdır ancak bunun bir bedeli vardır. NGRAVE, 400 doları aşan fiyatıyla listemizdeki en pahalı cüzdan.

4. Ledger Nano X

ledger nano

Ledger Nano X, piyasadaki en popüler bitcoin cüzdanlarından biridir. Yalnızca 150$ fiyata sahip olan Nano X, bir flash sürücüye benzeyen tasarımıyla, Model T ile neredeyse aynı özelliklere sahiptir. Android ve iPhone ile entegre olabilen Ledger Nano X, 1inch ve POAP gibi 100 adede kadar uygulamayla entegrasyona sahiptir. Bu da kullanıcıların Ethereum’larına erişmek için bir uygulama ve Bitcoin’leri için farklı bir uygulama açma gereği duymayacakları anlamına gelir.

Ledger Nano X sahipleri, Bluetooth bağlantısı kullanarak, hem Android hem de iPhone ile kripto para alım satımı yapabilirler. Ek olarak, cüzdan 1.000’den fazla kripto para birimini destekler, bu nedenle muhtemelen tüm paralarınızı tek bir yerde saklayabilirsiniz.

5.SafePal S1

safepal s1

Binance Labs tarafından geliştirilen SafePal S1, DeFi severlere hitap eden bir cüzdan yapma umuduyla piyasaya çıktı. Kullanıcılar, Android veya iPhone için SafePal uygulamasını indirerek kullanmaya başlayabilirler. Yatırımcılar, mobil uygulamayı kullanarak Uniswap , Aave , Compound ve Curve gibi her türlü dApp ile etkileşime girebilir. İşlemler daha sonra güvenli kalmalarını sağlamak için bir QR kodu taranarak veya özel bir anahtar doğrulanarak SafePal S1’inize güvenli bir şekilde gönderilebilir.

SafePal S1 yaklaşık 50$ fiyatıyla oldukça ucuzdur. Ayrıca sadece QR kodları kullanıldığından %100 çevrimdışı çalışır. Fonlara erişmek için USB kablosu, WiFi bağlantısı veya Bluetooth yoktur. Birisi cüzdanınıza girmeye çalışırsa kendi kendini yok etme mekanizmasına bile sahiptir.

Paylaş
Yorum Yap