Counter Strike 2’de oyuncuların performansını gösteren önemli bir istatistik veri olan ADR nedir? ve ADR nasıl geliştirilir bu yazımızda tüm detaylarıyla anlatacağız.
Yaklaşık iki aydır piyasaya sürülen Counter-Strike 2 (CS2), birçok yeni terimi ve özelliği beraberinde getirdi. Bu yeni özelliklerden biri de oyuncunun takım arkadaşlarına ne kadar katkı sunduğunu gösteren ADR derecesidir. ADR başlangıçta puan tablosundaki sadece bir değer olarak gözükebilir ancak bundan çok daha fazlasıdır. Gelin ADR nedir ve ADR nasıl arttırılır anlatalım.
Counter Strike 2 ADR nedir?
Counter Strike 2’de ADR, Tur Başına Ortalama Hasar anlamına gelir ve oyuncunun her turda takımın başarısına sağladığı hasar katkısını gösterir. CS:Go’da buna skor deniyordu.
CS2’de ADR hesaplaması basittir. Verdiğiniz toplam hasar, oynadığınız tur sayısına bölünerek ADR puanı hesaplanır. Bir tur oynarsanız ve 400 hasar verirseniz ADR’niz 400 olacaktır. Dört tur sonunda toplam hasarınız 400 ise ADR’niz 100 olacaktır. Örneğin 20 rauntluk bir oyunda 1600 hasar vermişseniz ADR’niz 80 olacaktır.
İlginizi Çekebilir: Bilgisayarım CS 2 Kaldırır mı? Counter Strike 2 Sistem Gereksinimleri
Counter Strike 2’de ADR nasıl öğrenilir?
Counter Strike 2’de ADR’yi (Averaga Damage Per Round) öğrenmenin iki yolu vardır.
Oynadığınız oyun bittikten sonra takım istatistiklerinin yer aldığı bir ekran göreceksiniz. Oyuncu kartlarının üst kısmında aşağıdaki görseldeki gibi ADR’yi görebilirsiniz. Fakat bu ekranda ADR’yi görebilmeniz için tam bir oyun oynamanız gerekmektedir.
Bir oyun oynarken ADR’yi gerçek zamanlı olarak da görebilirsiniz. Bunun için oyundayken TAB tuşuna basıp sağ tıklayın. Gerçek zamanlı ADR istatistiğini öğrenmek için grafik simgesine tıklayın.
CS2 ADR yükseltme için ipuçları
- Counter Strike oyununda ilk kural sabırlı ve soğuk kanlı olmaktır. Rastgele ateş açmanız size hasar puanı kazandırabilir ancak birini kafadan vurmak size 100 hasar puanı kazandırır. Eğer atış konusunda yeterince iyi değilseniz, gündelik oyun modlarında pratik yapın.
- El bombaları ve molotof kullanın. El bombaları ve molotof ile belki birini öldremezsiniz ancak toplu olarak hasar vereceğiniz için size ekstra hasar puanı kazandırır.
- Oyunda uzun süre hayatta kalmaya çalışın. Hasar alırsanız, takım arkadaşlarınızın liderlik etmesini bekleyin ve onlara arkadan destek olun.
- Pasif olup sürekli pusuda beklemeyin. Agresif oyun sergileyin.
Counter-Strike 2’de ADR nedir, nasıl öğrenilir ve nasıl arttırılır gibi merak edilen soruları cevapladık. Aklınıza takılan soruları veya önerilerinizi yorum kısmından paylaşabilirsiniz.