Apple’ın yeni amiral gemileri iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın özellikleri birçok kaynakta paylaşıldı. Ancak biz iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın bilinmeyen özelliklerini sizler için listeledik. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın 10 bilinmeyen özelliği yazımızda.

1 . iPhone 7 Plus bilindiği gibi çift arka kameraya sahip. Ancak iki kamera arasında ciddi farklar bulunuyor. Geniş açılı olmasının yanında 2. arka kamera OIS (Optik imaj sabitleme) özelliğine sahip değil. Yani geniş açılı kamera ile fotoğraf çektiğiniz zaman titreşimler olacaktır.

iphone7-plus-kamera

2. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın Ses Kısma Düğmesine ve Power Düğmesine aynı anda basıp bekleyerek hard reset atabilir veya DFU modda telefonu başlatabilirsiniz.

3. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus suya dayanıklıdır ancak Galaxy Note 7 gibi su altında ekranı çalışmaktadır.

4. iPhone 7 ve i7 Plus, iPhone 6 ile aynı materyallar ile üretilmiştir. Yani eğilme ve bükülmelere karşı çokta dayanıklı değildir. Bu da demek oluyor ki telefon bükülürse IP67 suya dayanıklı yapısı bir süre sonra özelliğini kaybedecektir.

5. iPhone 7, iPhone 6s’e göre 5 gram daha hafiftir.

6. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın Jet Siyah modelinin 32GB versiyonu bulunmamaktadır. Jet Siyah renk seçeneği için en az 128GB depolama alanına sahip modelini seçmeniz gerekmektedir.

7. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın ön tarafındaki kamera yerleşimi farklı olduğu için eski ekran koruyucular ve kılıflar bu telefonlara uyumlu olmayabilir.

8. iPhone 7 ve 7 Plus’da denildiği gibi 3.5mm jak girişi yok. Telefonun altında ve üstünde 2 adet hoparlör bulunuyor.

iphone-7-stereo

9. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus şuan satışta olan tüm akıllı telefonlardan çok daha yüksek performans sunuyor. Tek çekirdekte gösterdiği 3450 performans değeri ile Note 7 ve Galaxy 7’ye büyük fark atıyor. Note 7 1786, Galaxy S7 1806 değerine ulaşabiliyor.

iphone7-performans

10. iPhone 7 ve iPhone 7 Plus aracı firmaya göre LTE farklılıkları gösteriyor. T-Mobile ve at&t cihazların CMDA yokken Verizon ve Sprint’in temin ettiği iPhone 7’lerde bulunuyor.

Paylaş

17 yorum

  1. Altta 2 hoparlör yok admin kulaklık girişi iptal olduğu için oraya hoparlör yeri açılmış ama oradan ses çıkmıyor yinede 6 plusa göre ses %30-40 dha fazla

    • Mehmet Kürşat Denizhan on

      Altta 2 hoperlör yok zaten bir tane var ikinci hoperlör üstte iç kulaklık ta hoperlör görevi görüyor 😉

  2. 8.bilgide alta görünen ızgaraların biri hoparlör biri mikrofon yani iki hoparlör de altta deil ama şarkı veya müzik dinlediğinizde ahizenin oradanda ses geliyor

  3. Ali İzzet Ergül on

    Başlıkta bilinmeyen özellikler yazıyor ama yazının hiç alakası yok bu yazdıklarınızı telefonu görünce fark edebiliyorsunuz zaten

    • iPhone 7 simsiyah’ın 32 GB’lık versiyonu yoktu ancak iPhone 8, 8 Plus ve iPhone X’in tanıtılmasından sonra iPhone 7 simsiyah (JET Siyah) da artık 32 GB’lık versiyona kavuştu.

  4. Ben artık iPhone’u n müzik gnderme ve video indirme özelliğinin olması nıEy yar! Seninle ölmeye geldim. Ateşsen yanmaya, yağmursan ıslanmaya, soğuksan donmaya geldim. 😒

  5. Hasan dağ on

    Ana ekran tuşuna 2 kez dokununca üstten çıkan ekran ne işe yarıyor onun açıklandığı bi blog varsa linkini alabilir miyim yoksa yanıt olarak anlatırsanız sevinirim

    • Bende şuan 2. telefon olarak iPhone 7 kullanıyorum. Dediğiniz gibi home tuşuna iki kez dokununca ekran alta kayıyor. Ancak şuan için bir işlevini göremedim. Belki ileride androiddeki gibi çoklu ekran için kullanılabilir.

    • aşağı kayan ekran tek elinizle telefonu kullanırken parmağınzın ekranın üst bölgelerine yetişebilmesini sağlıyor

Yorumdan çık