Geçtiğimiz yılın Eylül ayında Google, yapay zeka modu entegre edilmiş bir Windows uygulaması üzerinde çalıştığını duyurmuş ve küçük bir kitle için kullanıma sunmuştu. Şimdi Google bu uygulamayı,  tüm dünyada kullanıma sundu. Uygulama şimdilik sadece İngilizce dil seçeneği sunuyor ancak yakın zamanda Türkçe ve diğer diller için de destek gelecek.

Windows için Google uygulamasını bilgisayarınıza yükledikten sonra Alt+Space tuşlarına basarak uygulamayı küçük bir pencerede açabilir ve istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Eğer Mac kullanıcısıysanız, bu kısayol size çok tanıdık gelecektir, çünkü Spotlight aramasını açan kısayol budur.

Google’ın uygulaması elbette bir Google arama kutusu sunuyor, ancak bundan çok daha fazlasını içeriyor. Google’a bir şey sormak için belirli bir pencereyi seçebilir veya tüm ekranınızı seçip Google ile paylaşarak yapay zekasının size daha iyi yanıtlar vermesini sağlayabilirsiniz.

Bununla birlikte Google Lens ile ekranınızdaki herhangi bir şeyi seçip arayabilirsiniz; bunun bir pencere olması gerekmez. Bu sayede görselleri veya metinleri çevirebilir ve yaptığınız herhangi bir iş için yardım alabilirsiniz. Google’ın Windows uygulamasını buradan indirebilirsiniz.

Share.
Leave A Reply